Wat doen wij?


Wij hebben ons tot doel gesteld alle kinderen van het dorp Sinchou de mogelijkheid te bieden naar school te gaan en dagelijks een warme maaltijd te krijgen. 

Over Sinchou Algahie

In dit dorp, en verder in het grootste deel van Gambia, zijn de meeste ouders ongeletterd en kunnen daardoor geen werk krijgen.


Het gevolg is dat zij geen inkomsten hebben en dus zeker geen geld om hun kinderen naar school te laten gaan. En daarvan is weer het gevolg dat deze kinderen de volgende generatie ongeletterden zijn. Als ze het tenminste overleven want geen inkomsten betekent geen geld en dus ook geen eten...


Om uit deze cirkel te komen is het van belang ervoor te zorgen dat de kinderen onderwijs (en eten) krijgen; het is schokkend te weten dat dit gerealiseerd kan worden voor 5 euro per kind per maand!

Over de stichting

De Stichting heeft geen betaalde (bestuurs)leden en indien iemand de school bezoekt, wordt dit uit eigen middelen betaald. Alleen zo kunnen we ervoor instaan dat er niets 'aan de strijkstok' blijft hangen en al het gedoneerde geld aan de kinderen wordt besteed. Ook alle medewerkers in Gambia doen dit op vrijwillige basis!